TECNOCOAT AND TECNOFOAM APPLICATION UNIT

Exacte instellingen in één klik

Nooit eerder was het makkelijker en betrouwbaarder van de TECNOPOL producten.

De nieuwe TC2049 is voorzien van vooraf geconfigureerde applicatieparameters voor de gehele TECNOPOL membranen en schuimbereik.

De nieuwe TC2049 hydraulisch aangedreven verdelingseenheid is ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de meest veeleisende doelstellingen van schuim en coatings, in plaats van toepassingen van twee componentensystemen die hoge doseringsprecisie vereisen, om de beste mengkwaliteit van de chemische componenten te waarborgen. Het open ontwerp maakt het gemakkelijk om alle onderdelen te vereenvoudigen, waardoor de bedieningsfuncties eenvoudiger zijn en de onderhoudstijd aanzienlijk vermindert.

 • Pre-ingesteld

  Pre-ingestelde parameters voor de TECNOPOL series

 • Werklog

  Sla alle parameters van het productieproces op via een USB drive

 • GSM toepassing

  Bestuur alles via uw smartphone

 • Tegenstrijdige zuigers

  Dubbelwerkende tegengestelde zuigende meterpompen

 • Max.druk

  Tot en met 3.500 psi

 • Max. vermogen

  12.000 W aan vermogen

KENMERKEN EN EIGENSCHAPPEN

De nieuwe TC2049 hydraulisch aangedreven verdelingseenheid is ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de meest veeleisende eisen van de industriële roam-in-place toepassingen, oftewel twee componentsystemen die een hoge doseringsprecisie vereisen om de best mogelijke mix van chemische componenten te garanderen. De speciale configuratie maakt het makkelijk om alle componenten te vereenvoudigen, maakt bedieningsfuncties simpeler en vermindert de onderhoudstijd aanzienlijk.

SLANGVERWARMINGSSYSTEEM

Het slangverwarmingssysteem is ontworpen met een 3000W isolatie transformator waarmee verwarming tot 93m (optioneel 150m) mogelijk is. Het systeem bevat een innovatief concept van een verwarmde slang waarbij het koper weerstandselement homogeen wordt verspreid over de slang. Dit zorgt voor een nauwkeurige, uniforme controle van de toepassingstemperatuur van de producten, en vermijdt warmteconcentraties die worden geproduceerd in traditioneel vervaardigde slangen.

NIEUW PATENT MONOBLOC POMPSYSTEEM

Een dubbelwerkende hydraulische cilinder drijft twee direct tegenovergestelde chemische verdeelpompen aan. Dit nieuwe versterkte ontwerp elimineert asymmetrische belastingen en zorgt voor een lange levensduur van de pompverpakkingen, alsook voor een constante gestabiliseerde druk om zo de perfecte mix van chemische componenten te bereiken. Er zijn verschillende pompformaten beschikbaar om zo verschillende volumeverhoudingen te bekomen.

TOUCHSCREEN DISPLAY

De nieuwe Touchscreen Display integreert een intelligent PLC software systeem dat de gebruiker voorziet van volledige controle en informatie. Tijdens en na de toepassing. De nieuwe software laat de eindgebruiker de toepassingsparameters configureren van elk systeem dat automatisch zal geregeld worden door de machine. Zo moet de bediener zich geen zorgen maken over de temperaturen en druk die zijn opgegeven voor elk systeem. Een geavanceerd alarmsysteem waarschuwt de operator in geval van fouten in het proces, om zo de juiste toepassing van het systeem te garanderen. Een aanvullend kenmerk is dat er een fase-verbinding-alarm is opgenomen in het ontwerp om kostbare reparaties van fouten te vermijden wanneer men de machine aansluit op elektrische voeding. Dit revolutionaire nieuwe systeem kan via een externe computer, tablet of smartphone aangesloten en gecontroleerd worden. De machineweergave wordt in het geselecteerde apparaat gereproduceerd voor een afstandsbediening van het toestel, waardoor er niet constant een operator aanwezig moet zijn om de machine te controleren of om wijzigingen aan te brengen.

 

PRIMAIR VERWARMINGSSYSTEEM

Het primaire verwarmingssysteem bestaat uit twee afzonderlijke buiswarmers. Elke verwarmer bestaat uit vier 1500W verwarmingselementen die een totaal vermogen van 6000W leveren, met de nodige bedienings- en beveiligingsfuncties voor de nauwkeurige en betrouwbare prestaties van het systeem. Het speciale ontwerp van de warmers zorgt voor een temperatuur van 50°C die toepassingstemperaturen van 90°C bereikt onder normale omstandigheden en omgevingstemperaturen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Max. Vermogen ratio 1:1 @ 160 Bar (2333 psi)
12 Kg/min (27 lb/min)
Max. Vermogen ratio 1:1 @ 240 Bar (3500 psi)
8 Kg/min (18 lb/min)
Motor Kracht: 4 Kw Verwarmingskracht: (2 x 6 Kw) 12 kW
Slang Transformator Kracht: 3 Kw Totale Kracht: 19 kW
Elektrische consumptie: 38 A @ 3 x 400 V / 66 A @ 3 x 230 V
Maximum lengte slang: 93 m/310 ft
Aanbevolen compressor: 3 HP
Gewicht (hydraulische tank leeg): 235 Kg
Gewicht (hydraulische tank vol): 300 Kg
H: 1200 mm/47 in W: 945 mm/37 in L: 745 mm/29 in

TC LOGGER – DE BESTE TOEPASSINGSCONTROLE

Het is een elektronisch systeem voor het verkrijgen van data.

Tijdens de verwerkingssessies van de evenredige eenheid, zullen alle meetwaarden en parameters zoals temperatuur, druk, werkuren, alarmen, omstandigheden en productverbruik opgenomen en opgeslagen worden via een USB-drive (Pen drive). Via de TC Logger software kan de opgenomen data gevisualiseerd, geanalyseerd, geprint en grafisch weergegeven worden op een computertoestel.

promix-logo

TECNOCOAT EN TECNOFOAM TOEPASSINGSGEWEER

Speciaal ontworpen voor gebruik met de TC2049 eenheid

Het nieuwe PROMIX I Spoelgang Geweer is ontworpen voor klanten die een alternatief concept ontwerp nodig hebben voor onze andere spoelgang geweren, terwijl het toch het TECNOPOL concept van handige omgang en onderhoud naleeft.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Maximum werkdruk: 246 Kgf/cm2 (24 MPa) / 3500 psi
Noodzakelijke luchtdruk: 6-8 Kgf/cm2 (0.6-0.8 MPa) / 85-114 psi
Maximum productie ratio 1:1: 18 Kg/min / 40 lb/min
Minimum productie ratio 1:1: 1.5 Kg/min / 3.3 lb/min

spray-foam-800

TECNOPOL SISTEMAS, S.L. Finlàndia 33, 08520 | Les Franqueses del Vallès | Barcelona (Spain) | Tel. (+34) 935 68 21 11